сряда, 17 декември 2014 г.

Постен "жълт" ориз

Приблизително време за приготвяне: 45мин.
Продукти:
300гр ориз(това е около половин купичка)
1глава лук
3 кубчета пилешки(зеленчуков, гъбен или друг) бульон
черен пипер

Начин на приготвяне:
Хубаво е преди да започнем да го готвим да си подготвим бульона, като лично аз слагам кубчетата в една купичка с вода до половината(толкова, колкото е и оризът) и завъртам в микровълновата, докато се разтопят кубчетата. Нарязваме и запържваме лука в тавичка с малко мазнина.Сол НЕ слагам, тъй като бульона е солен.Когато лукът омекне добавяме почистения и измит ориз, черен пипер на вкус и разбъркваме.Към тях прибавяме разтворения бульон, разбърквам добре и слагам да пека във фурната.Когато течността изври оризът е готов.
Този ориз придобива жълт цвят,заради бульона и може да се използва за основно ястие от хората, които не искат да консумират месо, или да бъде гарнитура на друго ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар