1 ч.ч. ориз
1 глава лук
50 г масло
1/2 ч. ч. консервирана царевица
1/2 ч ч. консервиран грах
Магданоз
Сол и черен пипер на вкус
моркови
Всички количества могат да се променят съобразно личните предпочитания.
Начин на приготвяне:
Слагаме изчистения и измит ориз в тенджера с около 5ч.ч вода(много повече от колкото е необходимо, за да се свари, за да не се слепи) и оставяме на ври.Когато оризът е готов(все още има вода, но той е омекнал) го изсипваме в голяма цедка и пускаме течаща вода през него, за да се измие добре и да не се слепва.
В тиган слагаме мазнина, наситно нарязания лук, царевицата,сол, черен пипер,грах, настъргани моркови и задушаваме за малко.Към тях прибавяме и сварения ориз, разбъркваме добре и ризотото е готово!
Ако желаете да му придадете един неповторим вид, можете да го сложите в малки чашки, обърнете внимателно в тава и настържите кашкавал отгоре.Запечете докато кашкавала придобие златист цвят и ще имате едно страхотно ястие за Вас и Вашите гости.
Няма коментари:
Публикуване на коментар