четвъртък, 11 декември 2014 г.

Парен кекс

Приблизително време за приготвяне: 40мин.
Продукти:
3 яйца
1ч.ч. захар
1 ванилия
1/2ч.ч. вода
1/2ч.ч. олио
2ч.ч. брашно
течен шоколад или пудра захар запоръсване

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта.Към тях прибавяме и ванилията. В отделен съд смесваме водата и олиото, загравяме ги и прибавяме на тънка струя и непрекъснато бъркане към яйцата и захарта.Следва прибавянето на брашното(количството може да варира, в зависимост от големината на чашата, която ползвате), до получаване на кексово тесто( да не е прекалено гъсто, но и да не е много течно).
Печем във фурната и след опичане, ако обичате шоколад можете да го намажете с него или просто да го поръсите с пудра захар. Дори и да не е гарниран с нищо, този кеск пак е вкусен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар