Блатове:
10 яйца
14с.л. захар
2с.л.бакпулвер
5с.л. какао
5с.л. брашно
350гр смлени и запечени лешници(може и орехи)
Крем:
300гр краве масло
200гр шоколад(черен или млечен)
150гр течен шоколад
250гр малки вафлички с лешников крем
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер яйцата и захарта, докато стане пухкав крем(става голямо количество, за това ги разбивайте в голям съд).Прибавяме постепено бакпулвера, какаото, брашното.След това прибавяме и ядките,като разбъъркваме добре с лъжица.Получената смес не е много гъста.Разделяме я на 3 и печем в тава с хартия за печене при 180 градуса, за около 20мин( времето зависи от фурната, за това може да е по-малко или повече).След като са готови блатовете, идва ред на крема.
Разтваряме на водна баня кравето масло към него добавяме начупен на парченца шоколада.Когато стане еднородна смес, махаме от котлона и добавяме натрушени вафличките, както и течния шоколад.Разбъркваме добре и получаваме не много гъста смес.
Започваме да редим тортата- блат,крем, блат, крем, блат, крем.Намазваме и хубвао отстрани о декорираме по наш вкус!
Няма коментари:
Публикуване на коментар