четвъртък, 11 декември 2014 г.

Сладкиш " Негърско дупе"

Приблизително време за приготвяне: 60мин.
Продукти:
3 яйца
2ч.ч. захар
8с.л. вода
3с.л.какао
1пакет бакпулвер
ванилия
1,5ч.ч. брашно
250гр краве масло
орехи
Начин на приготвяне:
Слагаме захарта, водата, какаото и кравето масло в подходящ съд, за да ги загреем и разтопим на котлона, докато стане хомогенна смес.Оставяме да поври 3 минути.

От получената смес отделяме 1ч.чаша на страна.





В друг съд смесваме брашното, бакпулвера и  ванилията. След това на тънка струя прибавяме получената от захарта, водата, какаото и кравето масло смес( отделената в чаша смес НЕ я използваме за момента). Трябва да получите гъсто тесто.




След това отделяме жълтъците и белтъците на яйцата. Жълтъците прибавяме към отделената в чашата смес, 











а белтъците разбиваме на сняг с 4с.л. захар. 









Получения сняг от белтъците смесваме с полученото тесто. Слагаме в намазнена и набрашнена тава и печем в умерена фурна. Сладкишът се опича сравнително бързо( около 20мин), за това съветвам да наблюдавате и проверявате.След като е готов, оставяме да отдъхне за 2 минути и нарязваме. Заливаме със сместа, която по-рано сме отделили в чаената чаша и поръсваме със смелни орехи.
Полученият сладкиш има страхотен какаов вкус, а белтъците допринасят за страхотната му коричка, напомняща дамски каприз. Надявам се да Ви хареса!









Няма коментари:

Публикуване на коментар