събота, 13 декември 2014 г.

Постно зеле

Приблизително време за приготвяне: 90мин

Продукти:
1 по-голяма зелка
250мл доматен сок
сол
черен пипер
червен пипер
олио
брашно

Начин на приготвяне:
Взимаме зелката и махаме горните листа.След това я разрязваме на 4 и започваме да кълцаме. След като накълцаме малко количество от нея поръсваме с малко сол и стриваме с ръце и така с цялата зелка.След това слагаме в подходяща тенджера малко мазнина на дъното и слагаме накълцаното зеле в нея.
Поставяме на котлона и бъркаме докато зелето омекне.Към зелето прибавяме черен пипер на вкус и слагаме вода до нивото на зелето.

Когато зелето отмекне сипваме доматения сок и разбъркваме, оставяме да поври с него 10мин.


В тиган слагаме малко олио и след като загрее прибавяме 1 лъжица червен пипер, припържваме го и добавяме към зелето.Взимаме и една лъжица брашно, която поръсваме върху зелето и разбъркваме хубаво.
На този етап зелето е готово за консумация, но голяма част го предпочитат запечено и на фурна, ето защо, ако желаете можете да го прехвърлите в една тава и да го запечете във фурната.

Постното зеле също е много вкусно, а в същото време не е много калорично!



1 коментар:

  1. The King Casino Company - Ventureberg
    It was born in 1934. The Company ventureberg.com/ offers luxury novcasino hotels, If you don't have a poker septcasino.com room in your house, worrione.com then you'll find a 출장안마 poker room in the

    ОтговорИзтриване