3-4 картофа
малко фиде
морков
черен пипер
чубрица
сол
магданоз
150мл доматен сок
1 глава лук
1 жълтък
Начин на приготвяне:
Сваряваме, но не до пълна готовност, пилешкото месо, като количеството може да бъде и повече и по-малко, въпрос на вкус.След което го обезкостояваме и нарязваме на малки парчета.Водата, в която сме го сварили я запазваме и към нея доливаме още съобразно желаното количесвто супа (посочените продукти са за около 1 голяма тенджера).Към водата добавяме малко мазнина, нарязан лук, сол, чубрица, черен пипер, настърган морков,доматения сок и месото.Слагаме да ври, докато омекне лукът и след това прибавяме нарязани на малки кубчета картофите.След сваряване на картофите прибавяме и начупено фиде.
След сваряването на фидето разбиваме жълтъка в една купа и започваме да прибавяме по малко от супата, като бъркаме непрекъснато.Когато го разбъркаме с 2-3 черпака го прибавяме в тенджерата към останалата супа.
Супичката е вече готова за хапване!
Няма коментари:
Публикуване на коментар