петък, 26 декември 2014 г.

Торта "Меден йогурт"

Продукти:
2 яйца
1с.л сода бикарбонат
100гр краве масло
2с.л. мед
1ч.ч.захар
около 2ч.ч. брашно

Крем:
1л. сладкарска сметана
400гр заквасена сметана
2с.л. пудра захар
5с.л. мед
половин шепа запечени и смелени орехи
3 триъгълничета топено сирене

за украса:
100гр смелни орехи

Начин на приготвяне:
Крем:
Разбиваме с миксер заквасената сметана, пудрата захар, меда,орехите и крема сиренето.Получава се хомогенна гъста смес.
В друг съд разбиваме сладкарската сметана и смесваме с първата смес.Кремът е готов!
Блатове:
В подходящ съд на водна баня разтваряме маслото, захарта, меда и содата.Получава се жълто-кафява смес, която махаме от котлона щом започне да се запенва.Разбиваме яйцата и при непрекъснато бъркане прибавяме към тази смес.След това прибавяме брашното, което е ориентировъчно.Трябва да получите много мека смес, която НЕ лепнe и може да се разточва.Получената смес разделяте на 6 топки.Оставяте за около 20мин да постоят.След това всяка топка разточвате на хартия за печене с диаметър около 24см.Оформяте с нож или нещо друго на кръг и печете за около 5 мин. на 200градуса.
След като изпечете всички блатове, започвате да редите тортата- блат, крем, блат крем-завършвате с крем и намазвате хубаво отстрани.Тортата се поръсва с орехи отгоре и отстрани.
Трябва да престои 24ч. в хладилник.Тази торта има невероятен вкус и със сигурност ще Ви очарова!

Няма коментари:

Публикуване на коментар