събота, 13 декември 2014 г.

Картофени кюфтета

Приблизително време за приготвяне: 90мин

Продукти:
1,5кг картофи
3 яйца
250гр сирене
чубрица
черен пипер
глава лук
галета

Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите, слагаме ги да се сварят и след това ги намачкваме.Към тях прибавяме подправките, натрошено сирене, настъргана глава лук и 2 яйца.Омесваме хубаво и оформяме на малки топки.Всяка топка овалваме в брашно, яйце и галета, сплескваме леко и пържим в силно загрято олио.
Оваляни в галета картфоените кюфтета стават по-хрупкваи, ако желаете да се по-пухкави, можете да ги оваляте само в брашно и яйце.
Те са вкусна вечеря, която идеално се допълва с чеснов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар