събота, 3 януари 2015 г.

Торта с течен шоколад

Продукти:
Блатове:
1 яйца
0,5с.л сода бикарбонат
50гр краве масло
2с.л. мед
0,5ч.ч.захар
около 1ч.ч. брашно
Крем:
400гр течен шоколад
100гр краве масло
сироп:
0,5ч. ч. захар
0,5ч.ч. вода
за украса:
орехи

Начин на приготвяне:
В подходящ съд на водна баня разтваряме маслото, захарта, меда и содата.Получава се жълто-кафява смес, която махаме от котлона щом започне да се запенва.Разбиваме яйцата и при непрекъснато бъркане прибавяме към тази смес.След това прибавяме брашното, което е ориентировъчно.Трябва да получите много мека смес, която НЕ лепнe и може да се разточва.Получената смес разделяте на 3 топки.Оставяте за около 20мин да постоят.След това всяка топка разточвате на хартия за печене с диаметър около 24см.Оформяте с нож или нещо друго на кръг и печете за около 5 мин. на 200градуса.
Разтваряте течния шоколад с маслото на водна баня.Сиропа приготвяте като смесите водата със захарта и оставите да поври 1-2 мин.
След като сте приготвили всичко, започвате да сглобявате тортата- блат, сироп, крем, блат, сироп, крем и т.н.Поръсвате с орехи отгоре и оставяте да престои 24ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар