1 яйца0,5с.л сода бикарбонат
50гр краве масло
2с.л. мед
0,5ч.ч.захар
около 1ч.ч. брашно
Крем:
2 пакетчета Крем Оле Доктор Йоткер ванилия
за украса:
орехи
Начин на приготвяне:
В подходящ съд на водна баня разтваряме маслото, захарта, меда и содата.Получава се жълто-кафява смес, която махаме от котлона щом започне да се запенва.Разбиваме яйцето и при непрекъснато бъркане прибавяме към тази смес.След това прибавяме брашното, което е ориентировъчно.Трябва да получите много мека смес, която НЕ лепнe и може да се разточва.Получената смес разделяте на 3 топки.Оставяте за около 20мин да постоят.След това всяка топка разточвате на хартия за печене с диаметър около 24см.Оформяте с нож или нещо друго на кръг и печете за около 5 мин. на 200градуса.
Крема приготвяме според указанията на опаковката.Сглобявате тортата- блат, крем, блат, крем.Поръсваме с орехи отгоре.Тортата е много вкусна след като престои 24ч.
50гр краве масло
2с.л. мед
0,5ч.ч.захар
около 1ч.ч. брашно
Крем:
2 пакетчета Крем Оле Доктор Йоткер ванилия
за украса:
орехи
Начин на приготвяне:
В подходящ съд на водна баня разтваряме маслото, захарта, меда и содата.Получава се жълто-кафява смес, която махаме от котлона щом започне да се запенва.Разбиваме яйцето и при непрекъснато бъркане прибавяме към тази смес.След това прибавяме брашното, което е ориентировъчно.Трябва да получите много мека смес, която НЕ лепнe и може да се разточва.Получената смес разделяте на 3 топки.Оставяте за около 20мин да постоят.След това всяка топка разточвате на хартия за печене с диаметър около 24см.Оформяте с нож или нещо друго на кръг и печете за около 5 мин. на 200градуса.
Крема приготвяме според указанията на опаковката.Сглобявате тортата- блат, крем, блат, крем.Поръсваме с орехи отгоре.Тортата е много вкусна след като престои 24ч.
Няма коментари:
Публикуване на коментар